0

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛ.Ε.ΨΥ. : ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.

Από την ίδρυση της το 2012 και μέχρι σήμερα η Ελληνική Εταιρία Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας ( ΕΛ.Ε.ΨΥ. ) έχει δώσει την επιστημονικής της Αιγίδα και έχει διοργανώσει μια πλειάδα από διήμερες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις (Κλινικά Φροντιστήρια –WORKSHOPS). Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε μια προσπάθεια να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά των νέων κυρίως ψυχιάτρων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην επαρχεία και δεν έχουν ίσως τη δυνατότητα για άμεση και έγκαιρη πρόσβαση στην ενημέρωση.

Τις εν λόγω εκπαιδευτικές δραστηριότητες (Κλινικά Φροντιστήρια –WORKSHOPS) παρακολουθεί συνήθως ένας περιορισμένος αριθμός συναδέλφων, (συνήθως 30 άτομα), οι οποίοι ικανοποιούν τις εκπαιδευτικές τους αναζητήσεις, μέσα από την ανάπτυξη γόνιμων και εποικοδομητικών προβληματισμών που δημιουργούνται μεταξύ εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων.

Οι εκπαιδευτές είναι πάντα επιλογή της ΕΛ.Ε.ΨΥ και συμμετέχουν κυρίως Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, διευθυντές ψυχιατρικών κλινικών του ΕΣΥ, αλλά και συνάδελφοι με ιδιαίτερη πείρα σε κάποιο εκπαιδευτικό αντικείμενο με γνώμονα την ικανότητα για κλινικές παρουσιάσεις και όχι μόνο.

Οι εκδηλώσεις αυτές κατά κοινή ομολογία είναι ιδιαίτερα παραγωγικές και άκρως εκπαιδευτικές, για αυτό και παρά τις δυσκολίες των καιρών καταβάλλεται προσπάθεια να συνεχιστούν και φέτος σε διάφορες περιοχές τις Ελλάδας. Στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρονται ενδεικτικά οι προορισμοί που έλαβαν χώρα εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με μεθοδολογία συνήθως ιδιαίτερου κλινικού ενδιαφέροντος:


1. Λίμνη Πλαστήρα
2. Βασιλίτσα Γρεβενών
3. Ιωάννινα
4. Ξυλόκαστρο
5. Καλαμάτα
6. Χανιά Κρήτης
7. Αθήνα (4 εκδηλώσεις)
8. Πάτρα
9. Ηράκλειο Κρήτης
10. Κυλλήνη Ηλείας (2 εκδηλώσεις)
11. Φλώρινα
12. Αθήνα (1η Πολυθεματική Διημερίδα)


Τέλος, θα ήταν παράληψη, να μην αναφερθεί ότι χορηγοί των εν λόγω εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, υπήρξαν πάντα φαρμακευτικές εταιρίες, τις οποίες η ΕΛ.Ε.ΨΥ ευχαριστεί ιδιαίτερα για την ουσιαστική στήριξη των εκπαιδευτικών της σκοπών και όπως πάντα προσδοκά σε μελλοντική συνεργασία μαζί τους.ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Δράμας


ΤΟ ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΔΙΠΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ: ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα


ΕΛ.Ε.ΨΥ. - WEBINARS - 2ος ΚΥΚΛΟΣ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ - ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: ΜΙΑ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ - ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα


5η ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ - ΑΘΗΝΑ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
4η ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ - ΞΑΝΘΗ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
3η ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ - ΔΕΛΦΟΙ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
2η ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα