0

ΣΥΝΕΔΡΙΑΗ Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας σας καλωσορίζει στο ετήσιο της συνέδριο και σας ευχαριστεί για τη στήριξη που της παρέχετε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι αλήθεια ότι, η επιτυχημένη διοργάνωση προηγούμενων συνεδρίων, ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη των υποχρεώσεών μας, ως προς τη διοργάνωση των μετέπειτα εκπαιδευτικών μας εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα να στοχεύουμε κάθε συνέδριο να έχει τουλάχιστον την επιτυχία των προηγούμενων. Γνωρίζουμε βέβαια ότι, εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τις παροχές που υπήρχαν στο παρελθόν δεν είναι δυνατόν σήμερα να πραγματοποιηθούν. Οι καιροί στο χώρο του φαρμάκου έχουν αλλάξει ριζικά και όλοι μας θα πρέπει να προσγειωθούμε στις ανάγκες της νέας πραγματικότητας και να συμβιβαστούμε με αυτή.
Όμως, παρά τις υπάρχουσες και συνεχιζόμενες οικονομικές δυσκολίες, η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας, με το πείσμα και τη προσήλωση στις αρχές και στις αξίες που διακρίνει το σύνολο σχεδόν των μελών της, προσπαθεί κάθε χρόνο, να σας παρουσιάσει, ένα άρτια οργανωμένο συνέδριο, που ο πλουραλισμός της θεματολογίας εξυπηρετεί όπως πάντα τις εκπαιδευτικές ανάγκες του συνόλου σχεδόν των ψυχιάτρων της χώρας μας.
Κάθε χρόνο καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι συνάδελφοί μας εκπαιδευτές, ειδικοί στο αντικείμενο που διαπραγματεύονται, μας μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες, προκειμένου να καλύψουμε τα εκπαιδευτικά κενά που προκύπτουν κατά την άσκηση της μάχιμης ψυχιατρικής και μας ενημερώνουν για ότι νέο υπάρχει στο τομέα της ψυχοφαρμακολογίας.
Άλλωστε, αυτός ήταν και ο αρχικός λόγος που δημιουργήθηκε η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας, η οποία όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί με τη στήριξη όλων σας, να κρατά ψηλά τους εκπαιδευτικούς της στόχους, καλύπτοντας τα κενά της πολιτείας στην δια βίου μάθηση που είναι δικαίωμα όλων μας.


12ο Πανελλήνιο Συνέδριο κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα


11ο Πανελλήνιο Συνέδριο κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα


10ο Πανελλήνιο Συνέδριο κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα


9ο Πανελλήνιο Συνέδριο κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα


8ο Πανελλήνιο Συνέδριο κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα


7ο Πανελλήνιο Συνέδριο κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα


6ο Πανελλήνιο Συνέδριο κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα


5ο Πανελλήνιο Συνέδριο κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα


4ο Πανελλήνιο Συνέδριο κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας

Τον Απρίλιο του 2015 και συγκεκριμένα από 16/4 - 19/4/2015 στη Λίνδο της Ρόδου, στο πολύ όμορφο ξενοδοχειακό συγκρότημα LINDOS PRINCESS, η ΕΛ.Ε.ΨΥ. διοργάνωσε και πραγματοποίησε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας.

Όπως πάντα έτσι και φέτος η επιτυχία του, τόσο από τη πλευρά της θεματολογίας, όσο και από την ενεργό και παραγωγική συμμετοχή των όσων το παρακολούθησαν, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καταξιώνοντας το στη συνείδηση των Ελλήνων ψυχιάτρων ως το μοναδικό εκπαιδευτικό συνέδριο επιπέδου που γίνεται στην Ελλάδα και είναι εφάμιλλο ξένων συνεδρίων με μακρά ιστορία στο χώρο της ψυχιατρικής.

Το παρακολούθησαν 463 Έλληνες Ψυχίατροι και μέσα από 18 διαλέξεις,3 στρογγύλες τράπεζες αλλά και 12 κλινικά φροντιστήρια (WORKSHOPS) παρουσιάστηκαν πρακτικά και θεωρητικά θέματα ιδιαίτερου ψυχιατρικού ενδιαφέροντος. Οι 25 Έλληνες Πανεπιστημιακοί και μη δάσκαλοι καθώς και οι 15 ξένοι υψηλού κύρους εκπαιδευτές παρουσίασαν όχι μόνο επίκαιρα ψυχοφαρμακολογικά θέματα αλλά και ευρήματα από το πρόσφατο ερευνητικό του έργο που έχει ήδη διεθνή απήχηση, άφησαν δε τις καλύτερες των εντυπώσεων σε όσους τους παρακολούθησαν.


3ο Πανελλήνιο Συνέδριο κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας

Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας που διοργάνωσε η ΕΛ.Ε.ΨΥ. πραγματοποιήθηκε από 24 – 27 Απριλίου 2014 στις μαγευτικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος SANI BEACH στην όμορφη Χαλκιδική.

Κατά κοινή ομολογία ήταν ένα πολύ πετυχημένο συνέδριο το οποίο παρακολούθησαν 376 Έλληνες Ψυχίατροι. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγιναν 13 διαλέξεις από ξένους κυρίως προσκεκλημένους ομιλητές , 5 στρογγύλες τράπεζες που συμμετείχαν Έλληνες αλλά και ξένοι συνάδελφοί μας καθώς και 12 κλινικά φροντιστήρια (WORKSHOPS) τα οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συμμετέχοντες ψυχίατροι.

Ο διακριτικός και γόνιμος διάλογος, οι προβληματισμοί και οι αντιπαραθέσεις ήταν το κύριο χαρακτηριστικό μεταξύ των συμμετεχόντων και τελικά το συνέδριο έκλεισες με τις καλύτερες των εντυπώσεων από όλους που το παρακολούθησαν ( link προγράμματος).


2ο Πανελλήνιο Συνέδριο κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας

Τον Απρίλιο του 2013 (25/4 – 28/4/2013) πραγματοποιήθηκε στον γραφικό Άγιο Νικόλαο Κρήτης και συγκεκριμένα στο συνεδριακό χώρο DAIOS COV το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας.

Το παρακολούθησαν 287 Έλληνες Ψυχίατροι και το πλούσιο από πλευράς θεματολογίας πρόγραμμά του, ικανοποίησε τους συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων αναπτύχθηκε ένας γόνιμός και παραγωγικός διάλογος με προβληματισμούς και ερωτηματικά.

Το 3ημερο πρόγραμμα του Συνεδρίου (link με το πρόγραμμα) με τις διαλέξεις, τις στρογγύλες τράπεζες και τα κλινικά φροντιστήρια, κάλυψε εκπαιδευτικά του συνέδρους που για άλλη μια φορά με τη παρουσία του γέμισαν τις συνεδριακές αίθουσες και με ερωτήσεις κάλυψαν τα πιθανά κενά τους σε μια προσπάθεια βελτίωσης του επιστημονικού του ρόλου.


1ο Πανελλήνιο Συνέδριο κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας

Το πρώτο συνέδριο της ΕΛ.Ε.ΨΥ που άφησε εποχή για την οργάνωση και την επιστημονική του αρτιότητα έλαβε χώρα στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος COSTA NAVARINO στη Πύλο της Μεσσηνίας από 21 – 24 Ιουνίου 2012. Ήταν ένα συνέδριο που υποσχόταν πολλά για το μάλλον της ΕΛ.Ε.ΨΥ. και που δε διέψευσε αυτούς που πίστεψαν στο πείσμα, την εργατικότητα και το μεράκι των μελών του Δ.Σ.

Το πρόγραμμά του και κυρίως οι Έλληνες και ξένοι ομιλητές που συμμετείχαν ήταν μεταξύ άλλων το ισχυρό του όπλο για μια μελλοντική παρακαταθήκη όσο αναφορά τη διοργάνωση επιμορφωτικών, εκπαιδευτικών εκδηλώσεων εκ μέρους της ΕΛ.Ε.ΨΥ. για την κατά το δυνατόν καλύτερη εκπαίδευση των Ελλήνων Ψυχιάτρων (link με το πρόγραμμα του συνεδρίου)